IGL Coatings

Wij hebben gekozen voor de bescherming van IGL coatings.  Professioneel én ECO-vriendelijk.

 

IGL Coatings

De belangrijkste focus van IGL coatings ligt op innovatieve ontwikkelingen in milieuvriendelijke producten voor auto’s. IGL coatings formuleerde een reeks van detailling producten, die speciaal toegespitst is op zowel liefhebbers als op professionele detailers. Er zijn samenwerkingsverbanden met grote merken als: Aston Martin, Audi, Bentley, Ferrari, Mclaren, Porsche en Volkswagen. Mede hierdoor heeft IGL coatings kennis opgedaan en kritisch inzicht verkregen in wat wel en niet werkt.

IGL coatings is een no-nonsense fabrikant die genadeloos eerlijk is als het gaat om de marketing van hun producten. Meer dan 5 miljoen voertuigen wereldwijd zijn gedetaild en beschermd met IGL producten. Voor zowel de hobbyist als voor professionals heeft IGL produkten beschikbaar die uw voertuig passende zorg geven en voldoen aan uw detail behoeften.

Een merk wat zich zeker in het high-end segment mag plaatsen en ook nog eco-vriendelijk.

 

Glascoatings

Voor de lak zijn deze coatings op basis van vloeibaar glas waardoor uw lak extreem goed beschermd is tegen alle (weers)invloeden van buitenaf. De IGL coatings zijn semi-‘permanente’ lakpantsers en vormen na uitharding een glasheldere, keiharde en zeer gladde laag die zich ‘permanent’ hecht aan de lak en niet door chemicaliën of veelvuldig wassen te verwijderen is. Deze lak coatings zijn verkrijgbaar in 3 verschillende soorten die verschillen in een hardheid van 8h, 9h en 10h, die zorgen voor een bescherming van 1 jaar tot maar liefst 7 jaar.

Door de grote diversiteit in het aanbod van IGL coatings is het mogelijk om uw gehele auto behandelen met dit zeer exclusieve product. Uw auto zal lange tijd vrij zijn van vuilhechting en zal extreem waterafstotend zijn, ook zorgt de coating voor een verhoogde weerstand tegen (was)krassen door de hardheid die deze lakcoatings bieden. Er zijn IGL Coatings voor de bescherming van uw lak, velgen, ruiten, kunststoffen en bekleding.

Voor het onderhoud van uw auto is er een lijn met IGL onderhoudsproducten zoals: shampoo, glasreiniger, velgenreiniger, detailingspray en zo nog vele andere producten om uw auto in topconditie te houden van buiten en binnen. Daarnaast zijn deze producten VOC-vrij (VOC-laag) en dat betekent dat deze producten eco-vriendelijk en gebruiksvriendelijk zijn.

 

Voordelen van een glascoating

  • Extreem duurzame bescherming
  • Glansversterkend
  • Kraswerend
  • Waterafstotend
  • Vuilafstotend
  • Makkelijk onderhoud

 

Mellema Car Cleaning & Detailing is een erkend detail center voor   .

 

Kijk voor de producten die u zelf kunt gebruiken van IGL Coatings in onze shop

 


IGL Ecocoat Poly (lak-coating) * * *

IGL Ecocoat Poly is een glascoating speciaal voor de lak van uw auto. De coating heeft een kraswerende en zelfreinigende laag met een hardheid van 8H op de schaal van Mohs. Met deze glasscoating wordt een keiharde en duurzame 'glazen' beschermlaag over uw auto gelegd. Uw lak is daardoor beschermd tegen alle weersinvloeden en biedt een verhoogde weerstand tegen krassen. Deze coating kan in combinatie met een exterieurbehandeling toegepast worden op uw auto, maar is ook geschikt voor nieuwe auto's.

Waterafstotend

Vuilafstotend

Kraswerend

Hardheid 8 (Mohs)

Mooie glans

Makkelijk onderhoud

1 jaar garantie / 2 jaar duurzaamheid


IGL Ecocoat Quartz (lak-coating) * * * *

IGL Ecocoat Quartz is een glascoating speciaal voor de lak van uw auto. De coating heeft een kraswerende en zelfreinigende laag met een hardheid van 9H op de schaal van Mohs. Met deze glasscoating, die zich op moleculair niveau aan de lak hecht, wordt een keiharde en duurzame 'glazen' beschermlaag over uw auto gelegd. Uw lak is daardoor beschermd tegen alle weersinvloeden en biedt een verhoogde weerstand tegen krassen. Deze coating kan in combinatie met een exterieurbehandeling toegepast worden op uw auto, maar is ook geschikt voor nieuwe auto's.

Waterafstotend

Vuilafstotend

Kraswerend

Hardheid 9 (Mohs)

Bijzonder mooie glans

Makkelijk onderhoud

2 jaar garantie / 3 jaar duurzaamheid


IGL Ecocoat Kenzo (lak-coating) * * * * *

IGL Ecocoat Kenzo is een 2 componenten glascoating speciaal voor de lak van uw auto. Dit is het vlaggenschip van IGL coatings. De coating heeft een kraswerende en zelfreinigende laag met een hardheid van 10H op de schaal van Mohs. Met deze unieke glasscoating, die zich op moleculair niveau aan de lak hecht, wordt een keiharde en duurzame 'glazen' beschermlaag over uw auto gelegd. Uw lak is daardoor beschermd tegen alle weersinvloeden en biedt een verhoogde weerstand tegen krassen. Deze glascoating kan in combinatie met een exterieurbehandeling toegepast worden op uw auto, maar is ook geschikt voor nieuwe auto's.

Waterafstotend

Vuilafstotend

Kraswerend

Hardheid 10+ (Mohs)

Bijzonder mooie glans

Makkelijk onderhoud

4 jaar garantie / 5 jaar duurzaamheid

 


IGL Ecocoat Window (raam-coating)

IGL Ecocoat Window is speciaal ontwikkeld voor ruiten. Door de speciale samenstelling van dit product zullen water en vuil zich minder goed kunnen hechten aan de ruiten waardoor u beter zicht heeft. Door de waterafstotende werking van deze coating hoeft u de ruitenwissers niet te gebruiken boven de 50km p/u. Ze noemen deze coating dan ook wel de onzichtbare ruitenwisser. Ook tijdens de wintermaanden zult u voordeel hebben aan deze coating. Bij lichte vorst heeft het ijs geen kans om zich te hechten aan de ruiten, u hoeft dus niet te krabben. Bij strenge vorst zullen de ruiten sneller ontdooien.

Waterafstotend tot 1 jaar en glansbehoud tot 2 jaar

Vuilafstotend

Minder slijtage aan uw ruitenwissers

Beter en veilig zicht tijdens (zware) regenval

6 maanden garantie

            


IGL Ecocoat Headlight (koplamp-coating)

IGL Ecocoat Headlight levert de beste prestaties op polycarbonaat koplampen. De coating hecht aan de koplamp op moleculair niveau en het lijkt een glazen afwerking met versterkte glans, helderheid en uitstekende bescherming tegen oxidatie en alle weersomstandigheden. Na volledige uitharding is de hardheid 6H op de schaal van Mohs. Deze coating wordt voornamelijk toegepast na koplampherstel.

Waterafstotende eigenschappen 

UV-bestendig

1 jaar garantie


IGL Ecocoat Rim (velg-coating)

IGL Ecocoat Rim levert de beste prestaties en looks voor uw lichtmetalen velgen. Deze coating is uiterst duurzaam en bind zich optimaal aan de structuur van de lichtmetalen velgen. Deze coating is speciaal ontwikkeld voor velgen en heeft dus ook specifieke eigenschappen, de coating is antistatisch en heeft een hoog Si02 gehalte, hierdoor hechten vuil en remstof vele malen minder aan uw velgen en zal daarom het reinigen van uw velgen vergemakkelijken.

Waterafstotend

Vuilafstotend

Mooie glans

Makkelijk onderhoud

1 jaar garantie

 


IGL Ecocoat Trim (kunststof-coating)

IGL Ecocoat Trim is het meest technologisch geavanceerde product om uw rubber en kunststof onderdelen mee te beschermen. Ecocoat Trim levert de beste prestaties en looks voor de kunststof delen van uw auto. Deze kunststof coating is uiterst duurzaam en bind zich optimaal aan de structuur van het kunststof/rubber. De coating is ontwikkeld voor trims en semi zachte rubber delen, de coating zal geen extra glans geven en blijft flexibel. Deze coating kan in meerdere lagen worden aangebracht voor diepere kleur.

Waterafstotend

Vuilafstotend

1 jaar garantie


 

 

 

Voor meer informatie over IGL coatings klik op het logo  nanocoating, nanocoatings, autocoating, autocoatings, lakpantser, quartzcoating, autolakbescherming, lakbescherming, autopoetsen, auto poetsen, autodetailen, auto detailen, car care, carcare, cardetailing, car detailing, cardetailing, cardetailen, car detailen, kosten, prijzen, prijs, informatie, info